Gastrobar Tisle: erinomaista ruokaa ja kotimaista pontikkaa



Gastrobar Tisle on tunnelmallisesti sisustettu gastrobar Tampereen ytimessä Tullinaukiota vastapäätä. Keittiötä johtaa intohimolla kokkimaajoukkueestakin tuttu huippukokki Jarmo Räisänen. 

Viime huhtikuussa juuri ennen MM-kisahuumaa avatun Gastrobar Tisleen omistajat halusivat tuoda Tampereelle rapakon takana kovassa nosteessa olevaa moonshine-kulttuuria. Niinpä cocktaileissa pontikka on isossa roolissa. 

– Pontikka on vahva viina muiden joukossa, vaikka sillä onkin vähän sellainen laiton ja mystinen maine. Sitä valmistaa muutama tislaamo Suomessa, valistaa ravintolapäällikkö Johanna Graykowski Gastrobar Tisleestä.

– Itse emme tislaa mitään, mutta uutamme itse mitä mielenkiintoisempia makuja pontikoihin. Teemme sitten niistä tai ihan maustamattomasta pontikasta erilaisia, hyvänmakuisia cocktaileja. Esimerkiksi  klassikkodrinkit muuttuvat mukavan erilaisiksi, kun pääraaka-aineeksi vaihdetaan pontikka.

Gastrobar Tisleessä on myös laaja valikoima ginejä ja viskejä. Lisäksi keittiön puolella käytetään paljon pontikkaa ja muita tisleitä. 

Pohjoismaiset raaka-aineet kohtaavat maailman maut

Gastrobar Tisle on kokonaan yksityinen. Yrityksen taustalla vaikuttavat perustajina Tullikamarin Pakkahuone sekä sieltä tuttu Brocco Catering. Johanna Graykowski tietää kertoa, että ajatus Tisleen tyyppisestä gastrobarista on itänyt jo pari vuotta. 

Gastrobar Tisle on erinomainen ruokapaikka. Sen keittiöfilosofiassa yhdistetään pohjoismaisia makuja ja tuodaan myös vaihtelevasti esille maailman makuja. Nyt ruokalistalla tuodaan vivahteita Aasiasta syksyn kylmeneviin päiviin. Loppuvuodesta mennään täysin kohti kotimaisuutta ja pohjoista. Lista vaihtuu noin neljä kertaa vuodessa. 

– Tisleen keittiössä on vahvasti esillä käsityö. Koko henkilökunta on sitoutunut ja valmis haastamaan itseään sekä kehittämään toimintaamme jatkuvasti, toteaa keittiömestari Jarmo Räisänen.

– Me myös innovoimme jatkuvasti ja teemme kokeiluja, joissa suomalaiseen huippuraaka-aineeseen yhdistellään makupaletteja eri puolilta maailmaa. Yksi vahvuus on sekin, että välillä rikomme rajoja ja perinteistä kokkaamista, Räisänen jatkaa. 

– Myös sosiaalisten kohtaamisten edesauttaminen kuuluu filosofiaamme. Toiveenamme on, että ihmiset tulevat viettämään iltaa kavereiden kanssa. Siksi ruokatuotekin on suunniteltu sellaiseksi, että sitä on helppo jakaa. On paljon pieniä annoksia, joita maistella. Tottakai meille saa yksinkin tulla, naurahtaa Johanna Graykowski. 

Kolmen ruokalajin laadukas lounas

Gastrobar Tisle on monen muun ohella laadukas ja nopeasti suosituksi tullut lounaspaikka. Tisleen lounas on lautastarjoiltu kolmen ruokalajin kokonaisuus, johon kuuluu alkusalaatti ja leipä, pari pääruokavaihtoehtoa, joista toinen on aina kasvisvaihtoehto ja jälkiruoka sekä kahvi tai tee. Hinta on hyvin kohtuullinen 12,50. 

Gastrobar Tisleeseen on helppo saapua millä tahansa konstilla – julkisilla, kävellen, pyörällä tai omalla autolla. Isot hotellit ja Nokia Arena ovat lähellä. Tullintorin kupeessa olevalla Tisleellä on sisäänkäynti, joten se ei ole sidoksissa kauppakeskuksen aukioloaikoihin. 

– Koska olemme gastrobar, voimme hyvin joustavasti olla niin mahtava ruokapaikka kuin kiva ja huipputunnelmallinen illanistujaispaikka. Pikkujouluaikaan on tarkoitus myydä monen ruokalajin pitkiä illallisia – taivumme siihenkin.

Gastrobar Tisle onkin mitä mainioin paikka moneen tarpeeseen. Siellä voi käväistä päivällä lounaalla, töiden jälkeen yksillä tai viihtyä iltasella hyvässä seurassa pidempään. Erityisesti asiakkaat kiittävät pontikkadrinkkien ja laadukkaan ruoan lisäksi ystävällistä ja huomioivaa palvelua.

Gastrobar Tisle
Tullikatu 6
050 470 0800
tisle@tisle.fi
www.tisle.fi

13.10.2022



/ Yritysesittelyt