Bistro Kattila: korkeatasoista nautiskelua matalalla kynnyksellä Maistuisiko hitaasti katalonialaiseen tapaan kypsytetty lammas, pikkelöity muikku tai kauden sienisadosta tehty risotto? Kun haluaa nauttia laadukkaista raaka-aineista, latinalaisen keittiön mauilla ja kulinaristisella kunnianhimolla alusta asti itse tehtyä ruokaa, kannattaa suunnata Bistro Kattilaan.

Bistro Kattilan uusi keittiömestari, kolumbialaissyntyinen, muun muassa Barcelonassa kannuksensa hankkinut Juan Pablo Ballesteros on tuonut Kattilaan menun, jossa yhdistyvät kolumbialais-espanjalaiset maut, kansainväliset ruoanvalmistustekniikat ja sesongin raaka-aineet, kuten vaikkapa syksyllä suppilovahverot. Ballesteros on myös kondiittori ja työskennellyt liki viisi vuotta Barcelonassa maineikkaan La Mar Salada -ravintolan pääkondiittorina. 

– On meidän onnemme, että rakkaus toi hänet Suomeen ja Bistro Kattilaan. Bistro Kattila on eurooppalainen pikkuisen fiinimpi bistro, kohtuuhintainen, mutta laadukas ja runsas, Niko Airaksinen Hopealinjoilta kuvailee.

Ballesterosin tinkimättömyys ja ammattiylpeys näkyvät muun muassa siinä, että puolivalmisteita ei käytetä. Kattilassa kaikki tehdään alusta asti itse, aina maukkaasta hapanjuurileivästä omalla twistillä tehtyyn pestoon ja raikkaantäyteläiseen creme fraicheen. Sama pätee myös jälkiruokiin. Listalta löytyy esimerkiksi Kattilan omia jäätelöitä ja Juanin sachertorttua. 

Niin lounas- kuin à la carte- menutkin vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

– Tällä hetkellä suunnittelen muun muassa joululounastamme ja ensi vuoden menuita, Ballesteros kertoo.

Bistro Kattila
Aleksis Kiven katu 13 (Hallituskatu 5)
Lounas ti-pe klo 11-15, À la carte ti-pe klo 15:00 alkaen, lauantaisin 12-22, su-ma suljettu
www.pikkubistro.fi
Katso myös: www.instagram.com/bistro_kattila

1.12.2022/ Yritysesittelyt