Kalaherkut Oy Nygren: kalaherkkuja pieteetillä jo kolmen sukupolven ajanKalaherkut Oy Nygren on perheyritys sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä puikoissa pyörii jo kolmas sukupolvi. Nygrenin Kalaherkkujen pitkäaikainen maine ykkösluokan kalatiskinä perustuu paitsi kokemuksen tuomaan osaamiseen ja laadukkaisiin kalatuotteisiin myös erityisen hyvään asiakaspalveluun.

Valtteri, Vera ja Verneri. Siinä Nygrenien kolmas sukupolvi, joka pyörittää tällä hetkellä perheyritystä. Vanhemmat Petri ja Pirjo hyörivät hekin vielä taustalla. Isoisä Timo sen sijaan viettää jo ansaittuja eläkepäiviä.

– Kaikki me lapset olemme kokeilleet jotakin muutakin, mutta tänne me olemme lopulta päätyneet, Valtteri Nygren kertoo hymyillen. 

Kalaherkut Nygren tunnetaan nimenomaan Kauppahallin maineikkaasta kalatiskistään. Nygrenillä on kuitenkin nykyään myyntipisteet myös Pirkkalan ja Lielahden Prismoissa. Kaikilla kun ei ole aikaa ja mahdollisuutta tulla Tampereen keskustaan ostoksille.

Järvikalaa läheltä, palvelua tiskiltä

Niin Kauppahallin myymälässä kuin muissakin myyntipisteissä periaate on sama: kalat käsitellään ja herkulliset kalatuotteet valmistetaan alusta lähtien ja pieteetillä miltei poikkeuksetta itse.

– Sillä tavalla voittaa aina tuoreudessa, kun kala ei kierrä pitkiä matkoja ympäriinsä tuottajalta jalostajalle ja sieltä sitten meille, Valtteri toteaa.

Vaikka lohi eri muodoissaan onkin edelleen suosittu, Valtteri kertoo, että lohen hinnan nousu on saanut asiakkaat kokeilemaan viime aikoina entistä enemmän suomalaista järvikalaa. Sitä Nygren saa suoraan Näsijärven, Pyhäjärven ja Längelmäveden kalastajilta.

Monet asiakkaat ovat ihmetelleet, että Nygrenillä fileointi kuuluu luonnollisena osana palveluun.

– Miksi emme fileoisi kalaa asiakkaalle valmiiksi, kun meillä on siihen ammattitaito ja hyvä välineet? Annamme myös ruodot ja perkeet mukaan, jos asiakas haluaa tehdä niistä esimerkiksi kalalientä.

Nygreniltä asiakas saa kalan lisäksi reseptit ja neuvot maistuvien kalaruokien tekemiseen.

– Käsittelemme asiakkaan puolesta myös kalan niin pitkälle kuin tämä tarvitsee, esimerkiksi paloiksi keittoa varten. Tämä palvelu kannattaa ottaa vastaan, sillä se helpottaa ruoanlaittoa etenkin arjessa, Valtteri kannustaa.

Kala-aterioita nyt myös valmiina mukaan

Vaikka peruskonsepti onkin kohdallaan, toimintaa kehitetään koko ajan monipuolisemmin asiakkaita palvelevaan suuntaan. Uusinta uutta tällä hetkellä on eineskeittiö, jossa valmistuu erilaisia valmiita kalaruokia lisukkeineen. Nygreniltä voi siis nyt myös napata terveellisen kala-aterian mukaansa. 

Kalaherkut Oy Nygren
Tampereen kauppahalli
Avoinna: ma-pe 9-18, la 9-16

13.10.2022/ Yritysesittelyt