Hopealinjat: Nautintoja kaikille aisteilleOn kesä ja olet keskellä kaunista suomalaista järvimaisemaa. Silmäsi ja mielesi lepäävät vaihtuvassa maisemassa. Eteesi kannetaan makunystyröitä hiveleviä herkkuja ja hyvää viiniä. Olet täydellisen irti arjesta. 

Aina ei tarvitse matkustaa kauas päästäkseen hetkeksi pois arjesta. Hopealinjojen päivä- ja iltaristeilyllä on heti muualla, kun laiva irtoaa laiturista ja lipuu Ratinan suvannosta kohti Pyhäjärven maisemallista reittiä. Matkan varrella voi nauttia keittiön antimista tai juoda lasillisen sommelierin tarkoin valitsemaa viiniä.

– Tarjolla on moniaistillinen elämys, jossa pääsee samalla kertaa nauttimaan järvimiljööstä ja erilaisista mauista. Ruoka ja viini ovat meille todella tärkeitä, ja olemme panostaneet niihin paljon, Hopealinjojen markkinointipäällikkö Niko Airaksinen kertoo.

Hopealinjat pyörittävät myös Viikinsaaren ravintolaa.

– Viikinsaari tiedetään laadukkaaksi ravintolaksi, mutta ei sitä, että sama porukka tekee ruokaa ja valitsee viinit myös näihin meidän laivaravintoloihimme, Airaksinen huomauttaa.

Hopealinjojen ravintoloiden raaka-aineissa suositaan kotimaisuutta ja paikallisten tuottajien valikoimia.

– Viineissä pyrimme valitsemaan eurooppalaisten pientilojen viinejä, joiden valmistuksessa on käytetty luonnonmukaisia menetelmiä. Tiedämme, keitä taustalla oleva viinintekijät ovat ja mikä heidän filosofiansa on, Viikinsaaren ravintolapäällikkö Henna Ohvo kertoo.

Päiväristeilyllä on tarjolla runsas noutopöytä ja vaihtuva pääruoka, iltaristeilyllä puolestaan noutopöytä ja kolme pöytään kannettua vaihtoehtoista pääruokaa. Airaksisen mukaan monille saattaa riittää pelkkä noutopöytäkin, koska se on todella runsas ja monipuolinen. Tarjolla on muun muassa erilaisia salaatteja, mummonkurkkuja ja uutta perunaa. Jos ei halua ruokailla, risteilylle on kuitenkin mahdollista lähteä myös vain ihailemaan maisemia järveltä käsin.

Risteilylaivoilla järjestetään myös ohjelmallisia risteilyitä, kuten murhamysteereitä. Tänä kesänä laineilla tullaan kuulemaan lisäksi ainakin jazzia ja rockia.

Viikinsaari – kaupungin kesähelmi

20 minuutin laivamatkan päässä sijaitseva Viikinsaari on kaupungin helmi, joka herää aina kesäisin eloon. Vehreässä saaressa voi kulkea luontopolkua, viettää aikaa rannalla tai erilaisten aktiviteettien parissa, saunoa sunnuntain yleisösaunassa ja osallistua kesän moninaisiin tapahtumiin. 

Saaren ainutlaatuisuuden kruunaa hieno pitsihuvila, jossa sijaitsevassa ravintola Viikinsaaressa voi nauttia à la carte -annoksista, kartanoillallisesta tai viikonloppubrunssista. Ravintolasta saa myös etukäteen tilaamalla herkullisen piknikkorin mukaansa. 

Hopealinjojen laivoilla voi tehdä myös pidemmän risteilyn Visavuoreen ja Hämeenlinnaan. Näsijärvellä risteilee puolestaan legendaarinen höyrylaiva Tarjanne, jolla seilataan Virroille saakka.

Tervetuloa järviluontoon!

www.hopealinjat.fi

11.5.2022/ Yritysesittelyt