Hotelli Kurula’s: nostalginen Pyhä kokee uutta nousuaanHotelli KURULA’S, KAIRANKUTSUN luontoaktiviteetit sekä perheystävällinen PYHÄ HUSKY FARM tarjoavat autenttisia luontoelämyksiä lisättynä ripauksella arjen luksusta.

Pyhän imagoa rakennetaan tällä hetkellä Lapin mittakaavassa merkittävillä investoinneilla. Trendikäs Pyhä sykkii nyt uutta tulemistaan!  Paraikaa rakenteilla on kolme uutta hotellia, Pohjoisrinteiden palveluihin on investoitu miljoonia ja muun muassa pyöräily- ja aktiviteettipalveluihin niin talvella kuin kesälläkin on satsattu poikkeuksellisen paljon jo vuosia ja lisää palveluita on tulossa. 

Pyhän henki oli korkeimmillaan 1960–1980-luvuilla, jolloin paikka oli erityisesti stadilaisten ja tamperelaisten laskettelijoiden suosikkitunturi. Nyt se aika on palaamassa, mutta tällä kertaa myös kansainväliset matkanjärjestäjät ovat löytämässä Pyhän. ”Sustainable Pyhä” tunnetaan muuallakin kuin härmässä ja Pyhätunturi on Euroopan ensimmäinen hiilineutraali laskettelukeskus.

Joulukuussa valmistuva järvenrantahotelli tarjoaa ainutlaatuiset puitteet Lapin lomailuun

Tamperelaisen Heikki Nuutilan Kurula’s-hotellihanke oli kytenyt jo vuosia takaraivossa, kunnes vihdoin viime syksynä alkoi tapahtua. Kurula’sin historia lähtee jo 1970-luvun alusta, jolloin nyt valmistuvan hotellin tontilla olleesta pienestä rantamökistä tuli kymmeniksi vuosiksi tärkeä ympärivuotinen tukikohta junan ja linja-autojen tuomille, kuten myös kymmenille ulkomaisille vieraille. Luonto, vuodenaikojen vaihtelut, revontulet, hiihtäminen, marjastus ja kalastus olivat jo silloin tärkeitä elämyksien antajia unohtamatta Pyhän haastavia laskettelurinteitä.

Samoihin elämyksiin ja paikallisluonnon kunnioittamiseen Kurula’s panostaa tulevaisuudessakin, mutta nykyaikaisella otteella. Hotellin ainutlaatuinen sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Pyhän Pohjoisrinteistä ja kansallispuistosta, mutta kuitenkin omassa rauhassa järven rannalla, mahdollistaa ainutlaatuisella tavalla sekä alueen palveluista nauttimisen että rauhoittumisen esteettömän luontomaiseman edessä. Kurula’s -hotellin jokaisesta huoneistosta avautuu upea näkymä Pyhäjärven yli vastapäiselle Soutaja-tunturille. Valosaasteeton tunturimaisema tarjoaa upeat mahdollisuudet Lapin taivaan ja revontulien tanssin tarkkailuun, vaikka omasta sängystä.

– Kurula’sin 17-huoneistoisen päärakennuksen on suunnitellut Honkatalojen Janne Kantee, joka tunnetaan Tampereella muun muassa Laukontorin saunaravintola Kuumasta. Huoneistot ovat keskimäärin 40m2 kaksioita, ja jokaisessa niistä on oma sauna, keittiötaso ja parveke tai patio järvimaisemin. Huoneistojen laatutasoon on satsattu ja uskomme laadukkaan rakentamisen yhdistettynä ainutlaatuisiin näkymiin hämmästyttävän vieraamme, unohtamatta palvelua, Nuutila toteaa.

Huoneistojen lisäksi Kurula’sissa on satsattu yhteisiin tiloihin merkittävästi. Tällä halutaan varmistaa esimerkiksi yritysryhmien tai isojen kansainvälisten ryhmien viihtyminen. Oma tasokas rantasauna sekä korkeatasoinen oleskelu- ja ravintolatila tarjoavat erinomaiset puitteet vaikkapa yritysten illanviettoon laajemmallakin porukalla, mutta kuitenkin intiimissä tunnelmassa.

– Haluamme, että vieraamme eivät vain piipahda, vaan tulevat rauhoittamaan mieltään ja hakemaan happea omaan arkeensa – jo nyt tulevana talvena, Heikki toivottaa tervetulleeksi.

Palvelutuotanto omissa näpeissä tuo hienon asiakaskokemuksen

Mahdollistaakseen matkailuliiketoiminnan kokonaisvaltaisen kehittämisen, Kurula’s lyöttäytyi yhteen alueella jo yli 10 vuoden ajan toimineen elämyspalveluyhtiö Kairankutsun kanssa. Jo tuhansia asiakkaita alueella palvellut Kairankutsu on tunnettu erityisesti luontoaktiviteeteistaan, kuten lumikenkä- ja revontulibongausretkistä talvella ja kanoottivaelluksista kesäaikana. Kuten Kurula’s, myös Kairankutsu on taustaltaan perheyhtiö ja toisen polven kairankutsulainen, Kristiina Javas, ottaakin kokeneena matkailualan toimijana vastatakseen myös Kurula’s -hotellista. 

Vauhtiin päästyään voimansa yhdistäneet Kurula’s ja Kairankutsu saivat kaiken päälle ajatuksen oman huskytarhan perustamisesta, kun alueen tarjonta ei vastannut kasvaneeseen kansainväliseen kysyntään. Kun vielä haaveen mahdollistava tila löytyi vain viiden kilometrin päässä Pyhän keskuksesta, oli tilaisuuteen tartuttava pikaisellakin aikataululla.

Pyhä Husky Farm sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Pyhän keskustasta Kemijärven suuntaan Molkankummussa ja avautuu vieraille heti sesongin alkaessa. Huskytarhalla on tällä hetkellä noin 50 aikuista Alaskan- ja Siperianhuskya, minkä lisäksi tarhalle on onnellisesti saatu jo kaksi isoa pentuetta. Vilskettä tulee siis riittämään jo tämän sesongin aikana ja pentuikäiset karvapallot tuovat iloa erityisesti perheen pienimmille!

– Tämä on upea tilaisuus rakentaa Pyhälle ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa voimme tarjota matkaajille koko palvelupaketin majoituksesta revontuliretkiin ja huskysafareihin avaimet käteen periaatteella ja viedä lomaelämyksen aivan uudelle tasolle!, kertoo Kristiina innoissaan.

– Viimeisen vuoden puristus on ollut valtaisa, mutta samalla tiedän, että aukeava hotelli yhdistettynä nykyiseen palveluvalikoimaan tekee meistä taatusti ainutlaatuisen kokonaisuuden Lapissa. Välillä on kauhistuttanut, mutta olo on tällä hetkellä äärimmäisen innostunut, toteaa Heikki tyytyväisenä.

Kurula’s

17 huoneistoa, joissa jokaisessa tilat neljälle (+ lisävuode)

500 metriä Pyhän rinteiltä, järven rannassa

Oma huskytarha Pyhä Husky Farm 9 km päässä hotellilta

Sesongin ulkopuolella mahdollisuus räätälöidä esimerkiksi pitkäaikaisia etätyösopimuksia yritysten kanssa

www.kurulas.com, www.kairankutsu.fi

1.12.2022/ Yritysesittelyt