Pikkujoulukausi lähestyy!Tampereella riittää pikkujoulujen järjestäjälle valinnanvaraa niin juhlapaikoissa, tarjoiluissa kuin ohjelmassakin. Suunnittelu kannattaa kuitenkin hoitaa ajoissa, jotta juhlat saadaan järjestettyä halutussa paikassa sopivana ajankohtana.

Pikkujoulujen pitopaikaksi on Tampereella tarjolla monenlaisia juhlatiloja, ravintoloita, baareja sekä niiden vip-tiloja ja kabinetteja. Hotellit ja kylpylät ovat myös helppoja paikkoja pikkujoulujen viettämiseen, sillä tarjoilut ja ohjelma järjestyy vaivattomasti saman katon alla.

Jos pikkujouluohjelmaan haluaa saunomista, se onnistuu lukuisissa Tampereen keskusta-alueen saunatiloissa tai esimerkiksi Kaupinojan saunalla Näsijärven rannalla, jossa on lisäksi mahdollisuus vuokrata takkatupa illanviettoa varten.

Kartanotunnelmaa löytyy esimerkiksi Hatanpäältä, Ahlmanilta tai Tammelassa sijaitsevasta Villa Sofiasta. Tunnelmalliset kahvilat sopivat myös hyvin pikkujoulujen viettoon. Juhlatilaksi voi kysellä muun muassa Cafe Pispalaa sekä Café & Bar KATTOa Finlaysonin alueella.

Historiallinen Vanha Pyynikin Panimo Koulukadulla tarjoaa upeat loft-tyyliset tilat yritystilaisuuksiin, ja ydinkeskustassa sijaitsevaan G Livelabiin mahtuu suurempikin joukko juhlimaan. Myös Työväenmuseo Werstaan uudistetussa Bertel-salissa voi järjestää tunnelmalliset pikkujoulut.

Teemajuhlat vai ihan vain pikkujoulut? 

Hyvään ruokaan ja juomaan panostaminen ei mene hukkaan, sillä sitä osataan arvostaa. Tarjoilut hoituvat helposti, jos pikkujoulut pitää ravintolassa, mutta jos juhlat järjestetään muualla, kannattaa ravintolasta kysellä ruokien toimittamista suoraan juhlapaikalle. Etenkin korona-aika on lisännyt ruokien ulosmyyntiä muutenkin.

Jos pikkujouluissa on jokin teema, voi tarjoilutkin valita sen mukaan. Catering-yritysten tarjonnasta löytyy jos jonkinlaista maistuvasta ja mutkattomasta katuruoasta korkeatasoisiin, usean ruokalajin illallisiin. Tarjouksia kysellessä on hyvä huomioida, saako pitopalvelusta myös astiat, jos juhlapaikalla ei ole omasta takaa ja tarvitaanko tarjoilijoita ruokailun ajaksi.

Tarjoilujen lisäksi pikkujoulujen teema voi näkyä esimerkiksi ohjelmassa, koristelussa, musiikissa ja osallistujien pukeutumisessa. Juhlapaikkakin voidaan valita teeman mukaan – esimerkiksi salakapakassa pääsee heti tunnelmaan!

Teemaksi sopii tietenkin kaikki jouluun ja talveen liittyvät aiheet, mutta pikkujoulut voidaan rakentaa myös minkä tahansa muun aihepiirin ympärille. Venue.fi -verkkosivuilta löytyy hauskoja jouluaiheisia ehdotuksia ohjelmaksi ja teemoiksi, muun muassa klassinen pikkujoulubingo, humoristinen rumat joulupaidat & joulubiisikaraoke sekä kansainvälisempiin juhliin sopiva bring your own tradition -konsepti, jossa jokainen esittelee oman suosikkijouluperinteensä.

Suklaa- tai juustotasting sopii pikkujouluihin

Erilaiset tastingit ovat mukavaa pikkujouluohjelmaa ja samalla oppii uutta. Esimerkiksi juusto- tai suklaamaistelu sopii erinomaisesti pikkujoulujen ohjelmaksi, tai viiniasiantuntija voi tulla kertomaan viineistä, niiden valmistuksesta ja mielenkiintoisista tarinoista viinien takana, viininmaistelun lomassa.

Drinkkikoulu ammattitaitoisen baarimestarin johdolla on myös hyvä vaihtoehto, ja samalla päästään kuulemaan cocktailien historiasta sekä raaka-aineiden taustoista. Ravintoloista sekä catering-yrityksiltä voi tiedustella myös keittiömestarin vetämiä, pikkujouluihin sopivia kokkauskursseja.

Seikkailua ja kisailua

Jos pikkujouluihin on suunnitteilla aktiviteetteja, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erilaiset pakohuonepelit ja virtuaaliseikkailut.

Ratinassa sijaitsevassa Virtuaalipuisto Pikselissä pääsee kokeilemaan erilaisia peleja yhdessä muiden osallistujien kanssa virtuaalitodellisuuslasien avulla ja jatkaa iltaa Pikselin salakapakassa. Osallistujat saavat opastuksen virtuaaliseikkailuihin, joten ohjelma sopii ensikertalaisillekin.

Pakohuonepelit ovat olleet suosittuja jo pitkään ja niitä tarjoavia yrityksiä on Tampereellakin useita. Esimerkiksi Prison Island Tullintorin kauppakeskuksessa tarjoaa yrityksille vankilaympäristöön sijoittuvan seikkailun, jossa ratkotaan erilaisia haasteita tiimityöskentelyn avulla.

Kaupunkisuunnistus kohottaa ryhmähenkeä

Kaupunkisuunnistus on myös mukava tapa polkaista pikkujoulut käyntiin, ja ohjelma sopii isommallekin ryhmälle. Esimerkiksi Amazing Cityn kaupunkiseikkailuissa liikutaan Tampereen keskustassa pienissä joukkueissa käyttäen apuna mobiilisovellusta ja suoritetaan erilaisia tehtäviä ja vastaillaan visaisiin kysymyksiin. Tarjolla on valmiita elämyksellisiä reittejä ja ryhmälle voidaan räätälöidä myös oma. Tehtäviä ratkomalla päästään samalla kehittämään työyhteisön ryhmädynamiikkaa ja nostamaan ryhmähenkeä.

Hohtokeilaamaan pääsee muun muassa keskustassa sekä Kaupissa, ja Viihdekeskus Crazyssa voi kisailla minigolfin ja curlingin parissa. Vauhdikkaaseen menoon on tarjolla kartingia Viihdekeskus Ideaparkissa, ja ajamisen jälkeen iltaa voi jatkaa rentoutuen keskuksen omissa sauna- ja kokoustiloissa.

Lähteet: visittampere.fi, venuu.fi, prisonisland.fi/tampere, pikseli.fi, amazingcity.fi, viihdekeskuscrazy.fi

Teksti: Marja Haavisto
Kuva: Pixabay

24.11.2022/ Artikkelit