Tampereen terasseilla monipuolinen kattaus myös näkymien suhteenTampereen terasseilla voi tyydyttää paitsi nälkänsä ja janonsa myös nauttia tamperelaisesta maisemasta ja historiasta moninaisuudessaan. 

Keskustorin kesäkeidas on viime kesänä avattu ulkoilmaolohuone aivan Tampereen ydinkeskustassa. Keitaalle kokoonnutaan ruoan, juoman sekä erilaisten koko perheen aktiviteettien äärelle. Viihtyisällä terassialueella on 11 ravintolaa ja 500 asiakaspaikkaa. Kesällä 2022 keitaalla palvelevat ravintolat Bodega Salud, Hoax & Tiima, Los Pollos, Pella´s café, Ravintola Hook, Ravintola Maranga, Ravintola Pons, Ravintola Ukkometso, Sasor Restaurant & Winebar, SAWUkeidas ja Teerenpeli Tampere. 
Ravintolaan on helppo tulla vaikkapa kesäostosten lomassa tai porukalla iltaa viettämään. Keitaan hyvä puoli on siinä, että seurueen jäsenet voivat valita ruokansa eri ravintoloista, omien makumieltymystensä mukaan. 

Hämeenkadun tarjontaa

Hämeenkadun varrella sijaitsee myös monta muuta ravintolaa aina Rautatienkadulta Hämeenpuistoon asti. Suosittuja terasseja Hämeenkadun varrella ovat muun muassa Alepupi, Paapan Kapakka, ravintola Kivi keskustorilla,Teerenpeli ja Pub Simon. Kadunvarsiterasseilla pääsee nauttimaan ruoka-annosten ja virvokkeiden lisäksi myös katuvilinän seuraamisesta. 

Jos katunäkymä ei innosta, Tillikan alakerrassa sijaitsevan Klubimiehen tai toisella puolen katua sijaitsevan Ruby & Fellasin kesäterassilla terassilla voi nauttia Tammerkosken upeista näkymistä. Veden äärellä varjoisammassa sijaitsevat terassit tarjoavat vilvoittavan paikan nauttia virvokkeita ja ruoka-annoksia etenkin paahteisimpina kesäpäivinä.

Puistotunnelmaa

Puistotunnelmasta pääsee nauttimaan Hämeenpuiston Rillinki ja ravintola Ukko-Metson Puistro -terasseilla. Rillinki tarjoilee ruokapuolella katukeittiön klassikoita ja Puistro krouvia suomalaista ruokaa, jonka päälle voi kulautella suomalaisten pienpanimoiden oluita. 

Kun lähdetään menemään Hämeenpuistoa Näsinkalliolle päin, vastaan tulee ensimmäisenä Gastropub Tuulensuu, josta löytyy sekä hyvä keittiö että laadukas juomavalikoima. Ruoka-annosten kohdalla on aina myös juomasuositus. Kesäiselle pikinikille lähtijät voivat ostaa juomia myös mukaan.

Jos päätyy Näsinpuistoon asti, kannattaa ehdottomasti vierailla Café Milavidassa, josta avautuu terassi Näsinpuiston upeisiin maisemiin. 

Milavidasta voi kävellä sen jälkeen alas Tallipihan kahvilan pihaterassille. Terassi on tunnettu erityisesti herkullisista vohveliannoksistaan, mutta siellä on mahdollista nauttia myös lasillinen kuplivaa.Tallipihalta keskustaan päin mentäessä tulee vastaan Ravintola Finlaysonin upea kesäterassi, jonka suojissa voi tuntea kaupungin historian siipien havinan.

Satakunnan varrella Hotelli Tammerin Bistro Tammerilla on niin ikään viihtyisä puistoterassi hotellin pihalla. Puistotunnelmasta nauttivan kannattaa katsastaa myös Tammelassa sijaitseva Pub Pikilinna ja Tampere-talon ravintola Tuhto.

Pihalla

Kesäisistä pihatunnelmista pääsee nauttimaan kesäisin muun muassa Pyynikki Brewhousessa ja Puutarhadulla sijaitsevan Deli 1909 sisäpihalla. 

Menneen ajan pihatunnelmaa löytää puolestaan Amurista. Amurin työläismuseokorttelissa sijaitseva Amurin Helmi on kaupungin kahvilahelmiä. Vanhanajan herkkuihin erikostuneesta kahvilasta saa hyvää kahvia, vanhan ajan limonadia sekä oman leipomon perinteisiä leipomuksia, joita voi ostaa myös mukaan. Kahvilassa on tarjolla myös perinteinen aamiainen sekä arkipäivisin keittolounas.

Veden äärelle

Jos haluaa nauttia ruokansa tai juomansa veden läheisyydessä, kannattaa mennä joko ravintola Kaislaan Mustaanlahteen tai Laukontoriin ja Ratinan alueella. Siellä palvelevat kesäisin muun muassa monet laivaravintolat, kuten Happy Joe ja Suvi sekä saunaravintola Kuuma. Korkeuksista näkymiä pääsee ihailemaan ravintola Poron ja ravintola Periscopen terassilta. 

Tai sitten voi suunnata paraatipaikalla Frenckellin padon partaalle Bar Damiin. Vanha rokkiluola on vaihtunut valoisaksi ja rennon ruokaisaksi kesäkeitaaksi DJ-meininkeineen ja suurine screeneineen. Keittiöstä nousee annoksia pikkusyötävästä tuhtiin purtavaan niin terassille kuin suojaisassa salissakin nautittavaksi. 

Ratikka- tai bussiretki terasseille

Ratikan tulo Tampereelle sai ihmiset viime kesänä innostumaan ratikkaretkeilystä pubista pubiin. Kierros aloitettiin usein Pyynikintorin Tuopista ja se päätyi Kultaiseen Apinaan Hervannassa. Matkan varrella saatettiin poiketa Huurteessa ja Hervannassa tutustua myös alueen muihin ravintoloihin.

Lähiöiden ravintoloilla on miltei poikkeuksetta kesällä terassit, joihin voi ajella kaupunginosamatkailun hengessä. Suositeltavina vinkkeinä voisi mainita vaikkapa Tahmelassa sijaitsevan legendaarisen Kujakollin tai Vastavirta-klubin yläkertaterassin, josta on hienot näkymät Näsijärvelle. 

Härmälässä on Härmälän oma olohuone Härlemi. Siellä tarjotaan ravintolan oman kuvauksen mukaan sellaista kortteliravintolaruokaa, jota ihmiset haluavat syödä: hyvää burgeria, siipiä ja kasvis-/vegaanivaihtoehtoja. Lämpölamppujen ansiosta terassitunnelmasta pääsee nautiskelemaan myös viileämpinä kesäiltoina.

Nekalasta löytyy puolestaan Railo, jolla on mainio pihaterassi. Ravintolassa itsessään on tilavat sisätilat ja muun muassa biljardipöytä sekä live-musiikki-iltoja. Alueelta voisi mainita myös Wanha Tappi -ravintolan, jonka rauhallisella kadunvarsiterassilla voi nauttia muun muassa maukkaita burgereita ja panuozzi-leipiä.

Teksti: Tiina Raatikainen
Kuva:  Visit Tampere Oy / Laura Vanzo

25.7.2022/ Artikkelit