Vierailun arvoinen Los PollosJo aiemmin Suomen parhaasta grillikanasta tunnetuksi tullut Los Pollos muutti kauppakeskuksen kellarista Aleksanterinkadulle ja uudisti samalla koko liiketoiminta-ajatuksensa. Toki grillikana säilyi listalla. 

– Päätin muuttaa Los Pollosin liiketoiminta-ajatuksen ja siihen sopi hyvin muutto keskustan kuumimmalle ravintolakadulle. Olimme ennen lounasravintola kauppakeskuksessa ja nyt olemme illallis- ja seurusteluravintola kaupungin keskustassa, toteaa ravintoloitsija Toni Leskinen, mies Los Pollosin ruorissa.

– Asiakaspaikkojen määrä kasvoi viidestäkymmenestä sataankahteenkymmeneen. Samassa yhteydessä uusimme kaiken: kalusteet ovat juuri tähän paikkaan hankittuja, sisustusarkkitehti Petra-Miisa Juusenaho suunnitteli miljöön ja graafikko Satu Palojärvi uudisti graafisen ilmeen. Lisäksi rakennus, jossa toimimme, on sekin tuliterä.

Uudessa Los Pollosissa on myös 16-paikkainen, valoisa lasikabinetti, joka sopii hyvin kokouksiin ja juhliin eikä siitä ruokailun yhteydessä veloiteta tilavuokraa. 

Listalla eteläistä Eurooppaa

Listalla on säilynyt se kuuluisa grillikana, joka valmistetaan Espanjasta tuotetuilla kanagrilleillä. Ne ovat muuten ainoat koko maassa. Niiden seuraksi Leskinen hankki myös puuhiiliuunin – senkin tietysti Espanjasta. Uunissa valmistuvat herkulliset liha- ja kasvisruoat, jotka saavat uniikin makunsa nimenomaan uunin ansiosta. 

Kana on lähellä tuotettua maalaiskananpoikaa. Sen lisäksi listalla on black angus-härkää, kotimaista naudanlihaa, tuoremakkaraa Baskimaasta ja kasvisannoksia. Espanjan ja Italian lisäksi tarjonnasta löytyy häivähdys Kreikkaa. 

Alkupaloina voi nauttia lukuisien espanjalaisten ja italialaisten pientuottajien artesaanituotteita. Los Pollosissa on myös baari, johon voi poiketa ihan vain oluelle tai drinkille ja nauttimaan tapaksia. 

– Meillä on oma dry aged-kaappi, jossa säilytämme kokonaisia juustokiekkoja, ilmakuivattua kinkkua ja muita leikkeleitä. Niistä koostamme tapas-annoksia baarin asiakkaille tai illastajien alkupaloiksi.

Koska Espanjan lisäksi myös Italia on tullut tosi vahvasti mukaan listalle, on suurin osa viineistäkin näistä maista. Toki tarjontaa muualtakin löytyy.

Asiakkaat ovat löytäneet uuden Los Pollosin hyvin

Keittiössä ei lipsuta, vaan töitä tehdään kunnianhimoisesti ja tinkimättömästi: 

– Tasalaatuisuus on meidän juttu. Myös omavalmistusaste on meillä tosi korkea. Teemme itse alusta saakka kaikki kastikkeet, marinoimme tuoreet kanat ja valmistamme ruoat. Uskon, että juuri siitä syntyy asiakkaille hyvä ravintolakokemus.

– Ravintolassa käynti on kohonneiden elinkustannusten takia vähentynyt kaikilla tänä päivänä. Me tietysti haluamme, että ravintolakäynti meillä on joka kerralla mieleen painuva kokemus niin palvelun kuin ruoankin puolesta. Siksi panostamme erityisesti ruokaan ja haluamme tarjota makujen kautta elämyksiä – asiantuntevaa palvelua unohtamatta. 

Uuden ravintolan avaaminen juuri kesän kynnyksellä on aina vähän riskaabelia, mutta Los Pollos on saanut erittäin hyvän alun ja asiakkaat ovat löytäneet paikan todella hyvin.

– Hiljattain vietetyllä pinxto-viikolla myytiin 5 000 pinxtoa. Meillä kävi pinxto-viikolla useampikin seurue, joiden piti kiertää useita paikkoja, mutta hyvän tarjonnan vuoksi jäivätkin meille iltaa istumaan. Myös lounas on löytänyt asiakkaat ja pöytiin tarjoillut lounaat on otettu hyvin vastaan. 

Entä missä ravintoloitsija Leskinen haluaa olla viiden vuoden päästä?

– Tällä hetkellä keskityn siihen, että uusi Los Pollos pyörii menestyksekkäästi jatkossakin. Onhan selvää, että tällaisen ihan kokonaan uuden konseptin avaaminen edellyttää vielä paljon töitä, että se vakiinnuttaa asemansa. Mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin kuka tietää, jos vaikka tulevaisuudessa syntyisi vaikkapa street food Los Pollos tai esimerkiksi puhtaasti lounaspaikka jollakin sopivalla sijainnilla, hän pohtii.

Teksti: Elina Salmi
Kuva: Studio Palojärvi

23.10.2023/ Artikkelit